luni, 31 octombrie 2016

Furnica rosie faraon


Acest daunator este extrem  de periculos, iar in legislatia multor tari europene este prevazuta obligatia fiecarui cetatean de a raporta existenta unei invazii la ministerul sanatatii, precum si obligatia ca fiecare din noi sa luam masuri necesare combaterii invaziei, angajand o firma profesionista de dezinsectie. Este un daunator important pentru igiena, dar si pentru provizii si materiale. Furnica faraon este omnivora si se hraneste cu substante bogate in albumina, precum came, carnati si paine, dar si cu sange, puroi si saliva. Furnica faraon provoaca pagube materialelor, cand patrunde in aparate electronice, de exemplu in computer, unde provoaca scurtcircuite. Specia este purtatoare de numeroase boli, cum ar fi Salmonella, streptococi si stafilococi. Datorita faptului ca sunt atrase de bandaje si pansamente si se hranesc cu carne si sange din rani, transmitand totodata diversi microbi, ele reprezinta o problema serioasa, mai ales in spitale.

Cum putem scapa de acest daunator? Va oferim cateva solutii: insecticid,  capcane,


 








Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.


vineri, 28 octombrie 2016

Familia Sasiidae

Aceasta familie de insecte cuprinde 1000 de specii de molii cu aripi transparente care seamana cu albinele si viespile. Au coloritul asemanator si chiar dau impresia ca inteapa ca si aceste insecte. Traiesc mai ales in regiunile temperate nordice, in locuri cu pajisti cu multe flori si arbori. Moliile acestei familii sunt specii diurne si au culoarea corpului variata de la negru, maro sau albastrui cu dungi portocalii sau galbui. Se remarca prin aripile mari, cu anvergura de pana la 4 cm. La majoritatea speciilor aripile sunt transparente si in timpul zborului produc un bazait. Moliile cu aripi transparente sunt considerate a fii daunatorare pomilor fructiferi dar si ai altor specii de copaci si arbusti, distrugand fructele si scoarta acestora.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray.


 





Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online








joi, 27 octombrie 2016

Familia Mantidae

Calugaritele comune din familia Mantidae sunt insecte nevertebrate care traiesc in regiunile mai calde, in habitate cu multa vegetatie unde gasesc hrana. Exista cel putin 1400 de specii care au un aspect caracteristic. Comparativ cu alte insecte care realizeaza miscari mici cu capul, acestea au capacitatea de a-si intoarce capul in spate si astfel pot privi in jur. Majoritatea speciilor au antenele filamentare, ochii proeminenti, picioarele lungi, subtiri, aripile ca niste frunze. Coloritul lor este maroniu, brun, verzui, pot fi confundate cu frunzele si ramurelele pe care stau. Pentru capturarea prazii se folosesc de picioarele din fata. Hrana lor consta din artropode si anumite vertebrate si frunze de plante. Au lungimea corpului de cel mult 15 cm, iar unele specii sunt pradatori de broaste si salamandre care au corpul mai mare ca ele. La calugaritele comune aripile sunt simple, masculii au aripi lungi, insa femelele pot avea aripi mici sau pot fi lipsite de aripi.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray.










Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

miercuri, 26 octombrie 2016

Viespea ciresului


Denumita stiintific Caliroa limacine, este intalnita in regiunile din Europa, Asia Mica, Asia Centrala, America si Australia. In Romania  populeaza zonele cu visini, ciresi, peri si alti pomi fructiferi. Un adult are corpul negru stralucitor, lung de 5-6 mm, cu  aripile transparente prevazute cu nervuri maronii iar picioarele sunt de culoare negru-maroniu. Specia ierneaza in stadiul de larva, ascunsa in coconii, construiti in stratul de suprafata al solului, din apropierea pomilor. Primavara larvele se transforma in nimfe, iar la sfarsitul lunii aprilie adultii pot fi vazuti zburand. Femele depun ouale in frunzele de cires, visin sau alti pomi fructiferi, introducandu-le sub cuticula epidermei frunzelor. Perioada de incubatie tine intre  10-14 zile, apoi apar larvele care se hranesc circa 30-40 de zile cu partea superioara a frunzelor. Larvele se prezinta avand corpul alungit, iar segmentele anterioare sunt mai late, de culoare verde-galbuie. Dupa prima naparlire, larvele  au  corpul acoperit cu o substanta neagra si lipicioasa, aceasta este  secretata de glandele pielii si care ii da aspectul unui melc. Ajunse la maturitate larvele nu mai au aceasta secretie lipicioasa, iar culoarea lor devine galben-verzuie, cu dungi de culoare inchisa pe spate, cu lungimea corpului de 8-10 mm. Odata  dezvoltate complet, larvele coboara in sol unde isi formeaza fiecare cate un cocon in interiorul caruia se transforma in nimfe. Abia dupa  15 zile apar noii adulti, care vor da nastere unei noi generatii, care se va dezvolta intre lunile august-octombrie, dupa care se vor  retrage pentru hibernare in sol. Larvele acestor viespi ataca frunzele pomilor fructiferi  dar si pe ale unor esente forestiere. Frunzele atacate se usuca si cad, fapt ce dauneaza formarii mugurilor pentru anul viitor.

Cum putem scapa de acest daunator? Va oferim cateva solutii: Insecticid,  Insecticid spray,







Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.






marți, 25 octombrie 2016

Musca telinei

Denumita stiintificPiophyla heraclei – L, specia este raspandita in Europa, la noi in tara este intalnita frecvent in Banat. Adultii speciei ating 5 mm lungime sunt de culoare deschisa, cu toracele galben-roscat, cu partile laterale albicioase. Abdomenul este ovoid , iar partile laterale ale fiecarui segment au pete mici. Aripile sunt bine dezvoltate si prezinta un desen caracteristic de culoare bruna. Larvele mature ating pana la 7mm lungime, de culoare albicioasa, apoda si acefala. Pupele au forma de butoias. Insecta este polifaga atacand toate speciile de umberlifere, iat frunzele plantelor atacate se usuca in masa. Larvele sunt miniere, distrugand tesuturile dintre epidermele frunzelor.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray.
14534538520
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

luni, 24 octombrie 2016

Cotarul verde

 Denumit stiintific Operophthera brumata, aceasta specie traieste in Europa. La noi in tara este intalnit mai ales in regiunile de deal din Oltenia, Muntenia. Specia prezinta dimorfism sexual accentuat intre fluturele mascul si femela. Masculii au aripile foarte bine dezvoltate, cu deschiderea de circa 2,5-3,0 cm. Aripile anterioare sunt de culoare galbena-cenusie cu linii ondulate si mai inchise, iar aripile posterioare sunt rotunjite, mai deschise la culoare, uneori chiar albe. Femelele au  aripile de culoare cenusiu, deoarece  sunt mici acestea  nu pot sa zboare. Au abdomenul bombat, de culoare cenusiu cu pete negre, picioarele bine dezvoltate, lungi iar lungimea corpului este de 8-10 mm. Ouale au forma ovala-alungita, la depunere au un colorit verde-galbui, iar la ecloziune coloritul devine albastru-metalic. Larvele sunt de culoare verde-galbuie, cu dungi laterale albe si o dunga transversala deschisa, fara perisori pe suprafata corpului, cu doar doua perechi de picioare abdominale atingand in lumngime aproximativ 2-2,5 cm. Omizile speciei produc mari pagube pomilor fructiferi, dar si pomilor forestieri.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray








 Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

          

vineri, 21 octombrie 2016

Ratisoara sfeclei


Este foarte raspandita la noi in tara , se intalneste mai ales in Transilvania, aceasta specie poate fi gasita si in zonele sudice in asociatie cu ratisoara porumbului. Adultii speciei  Tanymecus palliatus au  corpul ovoid-alungit, de circa 12 mm, fiind destul de asemanator. Daunatorul dezvolta o generatie la doi ani. Este un daunator polifag  hranindu-se pe diferite plante de cultura, insa cele mai mari daune le produce culturilor de sfecla. Adultii rod complet frunzele cotiledonale ale plantulelor abia rasarite sau le reteaza de la colet, ceea ce duce la compromiterea culturii. Atacul de mai tarziu, cand plantele au deja frunze adevarate, nu mai este la fel  de pagubitor, dar afecteaza destul de mult ritmul de dezvoltare al plantelor. Atacul larvelor este, de regula, nesemnificativ.

Cum combatem acest daunator!? Iata cateva metode de combatere!: insecticid spray, aparat cu ultrasunete








Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.




joi, 20 octombrie 2016

Musca usturoiului


Denumita stiintific Suillia lurida Meig, este raspandita in multe tari din Eurpoa, la noi in tara a fost semnalata pentru prima data in anul 1963, actualemente este mai fregventa in Oltenia si Muntenia. Adultii ating circa 8 mm lungime de culoare brun –galbuie, acoperit cu perisori scurti, avand aripile mai lungi decat abdomenul. Oul este oval-alungit, de culoare alba, ingustat la capete. Larva atinge 12 mm lungime, apoda si acefala de culoare alnala inceput apoi galbuie. Pupa are 8 mm lungime, in forma de butoias de culoare cafeniu- inchis. Este o insecta oligofaga, atacand ceapa usturoiul si prazul. La inceput larvele ataca coletul, rozand frunza din mijloc, dupa care patrund in bulbi unde formeaza galerii. Plantele atacate au frunza centrala ingalbenita si rasucita in spirala, stagneaza in dezvoltare se uscuca si mor. Bulbii atacati raman mici si in final putrezesc.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray








Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online




miercuri, 19 octombrie 2016

Buburuza lucernei

Denumita stiintific  Subcoccinella 24-punctata, este intalnita pe tot teritoriul tarii noastre in special in zonele de stepa si silvostepa. Adultii au forma corpului globulos hemipteric cu capul, antenele, picioarele, pronotul si elitrele de culoare roscat-caramizie iar partea pe piept si pantec este de culoare rosu aprins. Pe pronot au pe partea din spate cate 3 puncte de culoare neagra de forma neregulata iar elitrele prezinta cate 12 puncte negre pe fiecare. Specia prezinta dimorfism sexual, femelele fiind ceva mai mari decat masculii, atingand 4mm lungime. Ouale sunt de forma conica si culoare galbena cu o lungime de circa  1,20 mm. Din oua ies larvele de culoare galben  deschis cu capul de culoare castanie iar pe corp sunt prevazute cu niste spini ramificati, atingand in lungime 6milimetri. Nimfa de buburuza are culoare galbena la inceput pentru ca mai tarziu sa devina cafeniu- negricioasa, iar pe corp are peri de culoare alb-galbuie, atingand in lungime 5 milimetri. Insecta ataca frunzele de lucerna in mod caracteristic cauzand rosaturi liniare asezate unele langa altele si in atacul lui ramane numai epiderma superioara, in urma atacului frunzele se usuca. Specia  este  la fel de pagubitoare ca adult cat si ca larva, distrugand in special culturile de lucerna si trifoi.
Cum putem scapa de acest daunator? Va oferim cateva solutii: Insecticid Insecticid spray.
0d360-14534537910
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 18 octombrie 2016

Greirasul vitei de vie

Este o specie palearctica, adultii ating in lungime circa 15mm, cu corpul alungit, turtit dorso-ventral. Ovipozitorul este drept, ingrosat la varf, lung de circa 7 mm. Aripile anterioare au varful ascutit la femele, iar la mascul este rotunjit, culoarea corpului este alb verzuie sau alb- galbuie. Are o generatie pe an, iernand in stadiul de ou. Larvele speciei apar la sfarsitul lui mai, dezvoltandu-se pe plantele  pe care au eclozat. Adultii apar dupa mai multe narpaliri, pe la sfarsitul lui august sau inceputul lui septembrie, acestia au o activitate nocturna, ziua stand ascunsi pe partea inferioara a frunzelor de vita de vie sau alte plante. Dupa imperechere femelele depun ouale in siruri longitudinale, in canalele facute cu ovipozitorul in tulpinile sau lastarii vitei de vie. Adultii si larvele produc pagube, rozand frunzele vitei de vie, canepei sau morcovului.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticidespray.
14534538520
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 14 octombrie 2016

Fluturele cu varful abdomenului auriu

Denumit stiintific Euproctis chrysorrhoea L, acest daunator este semnalat in plantatiile pomicole din Campia de Vest a Transilvaniei, in Podisul si dealurile Transilvaniei. Adultii speciei prezinta dimorfism sexual, femelele fiind de obicei mai mari decat masculii. Oul este de forma sferica, usor turtita la poli, cu diametrul de circa 0,5mm, la inceput  de culoare galben-verzui, apoi galben-cenusiu.Larva, la eclozare este de culoare neagra, apoi capata o culoare cenusiu-neagra.Pupa, este de culoare brun-inchisa pana la negru, are dimensiunea de pana la 17 mm lungime. Daunator de tip polifag, ataca de obicei pomii fructiferi, dar dauneaza si stejarul, carpenul,  teiul. Cele mai mari pagube sunt provocate de larve la inceputul primaverii, acestea consuma mugurii si apoi frunzele tinere, producand defolieri totale.
Iata cateva metode de combatere!: insecticid, spray, aparat cu ultrasunete
14534536150
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

joi, 13 octombrie 2016

Molia verde a strugurilor- eudemisul

 Molia verde a strugurilor este considerata ca fiind unul dintre cei mai importanti daunatori la vita de vie. Este raspandita in regiunile viticole ale Europei Central-Meridionala, in Africa de Nord, Asia Mica, India si Japonia. La noi in tara este prezenta in toate podgoriile, producand pagube de pana la 50% la toate cele trei generatii. Adultii au corpul de culoare galben-cenusie cu olingime de pana la 8 mm lungime. Oul are forma eliptica de culoare galbuie, larvele ating 12mm lungime, de culoare verde-cenusiu, iar pupa are pana la 9mm lungime, fiind de culoare brun-verzui sau caramiziu. Acest tip de molie produce pagube mari in randul soiurilor sensibile cum sunt: Perla de Csaba, Muscat Hamburg, Muscat Ottonel, Chardonay, Riesling italian, Tamaioasa romaneasca, Pinot gris, de asemenea acest daunator creeaza un mediu proprice pentru dezvoltarea cuipercii Botryotinia fuckeliana.
Cum putem scapa de acest daunator? Va oferim cateva solutii: Insecticid,  Insecticid spray,

 14534534120

 Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 12 octombrie 2016

Musca cenusie a plantulelor

Denumita stiintific Delia plantura, prezinta o importanta economica deosebita, mai ales in primaverile reci si cu umiditate crescuta, in zonele din Moldova si Transilvania. Adultii ating circa 6mm in lungime, de culoare cenusiu negricioasa. In conditiile climatice de la noi, are 3 generatii pe an, iernand sub forma de pupa ascunsa in sol. Cele mai mari pagube sunt produse de larve care se hranesc cu semintele aflate in curs de germinatie. In urma atacului plantele nu mai rasaresc sau daca au rasarit raman necrescute in faza cotiledonala. Cotiledoanele la cele rasarite sunt de obicei deformate cu petein adancime de culoare brun cafenie, iar varful de crestere este distrus. Specia este polifaga atacand si alte leguminoase pentru boabe, insa pagube inseminate sunt produse mai mult la cultura de fasole.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticidespray.
14534536150
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 11 octombrie 2016

Musculita galicola a florilor de lucerna

Este considerata a fi un daunator extrem de periculos pentru culturile de semicere, cu larga raspandire in tara noastra. Adultii au corpul de circa 1,8 mm lungime de culoare brun-galbui. Aparitia adultilor este conditionata de temperaturile medii si precipitatiile abundente. Larvele produc pagube inseminate prin hranire in interiorul bobocilor, ducand la hipertrofierea  organelor florale si aparitia galelor piriforme.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva metode de combatere: insecticidespray.
14534536150
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

luni, 10 octombrie 2016

Omida scaietilor

Denumita stiintific Vanessa cardui L sau denumita popular fluturele caramiziu al scaietilor. La noi in tara a fost semalata in 2009 in Judetul Botosani. Specia este intalnita in toata zona cu climat temperat din Europa, insa a fost semnalata si in Africa, Asia, America de Nord. Adultul se poate identifica prin coloritul aripilor care sunt galbene cu patru randuri de pete negre si o dunga spre marginea anterioara a aripii de culoare inchisa. Aripile anterioare sunt latite, sunt de culoare bruna,cu marginile anterioare neagre, deschiderea acestora atinge 60 mm. Corpul  are o coloratie brun-roscata. Oul are forma unui pepene, fiind de dimensiuni mici, la depunere fiind verde insa pe masura dezvoltarii embrionului, se inchide la culoare. Larvele ating 40mm lungime, de culoare negricioasa, cu o banda alba pe partea laterala a corpului. Pupele sunt de culoare maronie sau gri, sub forma literei j. Este o insecta polifaga, atacand numeroase specii de plante, cele mai multe pagube fiind produse de larve care prin defolierea masiva a plantelor atacate.
 Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticidespray.
14534536150                
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 7 octombrie 2016

Musca verzei

Denumita stiintific Chortophila brassicae, specia este intalnita in toate bazinele legumicole de la noi in tara, fiind considrata o specie daunatoare a plantelor crucifere cultivate, mai ales a verzei albe si conopidei. Adultii sunt de culoare cenusiu-fumurie atingand cam 6 mm lungime. Datorita conditiilor climatice de la noi din tara are cel mult 2-3  generatii pe an, iernand in forma de adulti complet dezvoltati. Acestia isi fac aparitia in aprilie. Dupa o copulatie care dureaza 5 zile, femelele depun ouale abia dupa alte 14 zile, avand o perioada de ovipozare de alte 2 saptamani timp in care o singura femela poate depune circa 120 de oua, acestea sunt depuse izolat sau cate 4 pe loc totalizand circa 25 de bucati pe o singura planta, fie direct pe radacini in apropierea coletului. Larvele vor aparea dupa o incubatie  de  12  zile, care imediat dupa eclozare imediat gauresc scoarta, patrunzand in radacini sau colet unde se hranesc cu tesuturile fragede sapand galerii longitudinale. Dupa alte 24 de zile de hranire larvele ating maturitatea, transformandu-se in pupe si ramanpe loc in galeriile din radacini. Acest stadiu de pupa tine 21 zile dupa care ies noii adulti. Generatia de vara isi are originea in adultii generatiei de primavara si se dezvolta in lunile iunie-iulie. Iar generatia de toamna provine de la generatia de vara, acestea ierneaza sub forma de larve pana in primavara urmatoare. Este un daunator monofag atacand doar culturile de crucifere, producand pagube mai ales in forma de larva.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva solutii: insecticidaparat cu ultrasunete.
 14534538520
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 6 octombrie 2016

Musca veninoasa

Denumita stiintific Simulium Columbaczensis, este o diptera nematocera care face parte din familia Simuliidae. Are corpul scurt şi gros, cu o culoare de cafeniu-negricios, cu abdomenul si picioare avand pete galbene. Are o lungime a corpului de circa 3 mm. Are aripile bine dezvoltate. Femelele speciei sunt hematofage, adica ataca bovinele, porcinele, cainii dar si omul, parazitand  temporar gazda asezandu-se  pe nas, gura, urechi, organe genitale, uneori patrunde in fosele nazale, producand chiar axifia gazdei. La oameni ataca fata, mainile si picioarele. Adultii isi fac aparitia la sfarsitul lui mai sau la inceputul lunii iunie. Formarea oualelor depinde de cantitatea de sange consumata de female. Ouale sunt depuse in gramezi pe  pietre, ramuri sau frunze din ape repezi si bine oxigenate. Larvele se dezvolta in apa si tot aici are loc impuparea. Datorita conditiilor climatice de la noi din tara are o singura generatie pe an. Intepatura ei este foarte dureroasa, iar  toxina din saliva provoca tulburari locale si generale ca: furnicaturi, puls slab, scaderea temperaturii.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticidespray.
14534536150
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 5 octombrie 2016

Molia rosie a mugurilor

Denumita stiintific Incurvaria ninella, adultii sunt de o culoare cenusiu inchisa  avand linii de culoare alba si cenusie, avand deschiderea aripilor de 12 mm. Daunatorul este raspandit in livezile de pomi in zona silvostepei si padurilor de foioase cum este cea a stejarului si fagului, avand o singura generatie pe an. Ierneaza doar in stadiul de omida ascunsa in coconii confectionati din fire de matase depozitati in crapaturile scoartei pomului bolnav ori in stratul de frunze cazute toamna pe sol. La inceputul lunii aprilie acestea parasesc coconii si strapung mugurii, odata ajunse in interiorul acestora provoaca daune distrugand partile interioare. Dupa 3 saptamani de hranire intensa, acestea coboara din nou in sol se invelesc la loc in coconi si se transforma in crisalide. Nimfoza dureaza circa  20 de zile dupa care apar fluturii adultii, acestia se imperecheaza, iar femelele depun ponta care atinge un total de 140 de  oua. Acestea sunt depuse in grupuri mici sau izolat pe dosul frunzelor de a lungul nervurilor. Dupa 2 saptamani de incubatie, ies larvele care sapa galerii in frunze dupa care ies, retragandu-se in crapaturile scoartei, unde ierneaza din nou invelite in coconi de matase. Daunatorul  ataca si  produce pagube mai ales speciile de mar, prun si cais, mai putin la visin, par si cires. Omizile de molie rosie ataca in asociatie  cu omizile moliei verzi, producand pagube de pana la 25% din productie.
Cum putem scapa de acest daunator? Va oferim cateva solutii: Insecticid,  Insecticid spray,
0d360-14534537910
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 4 octombrie 2016

Omida de pasune

Denumita stiintific Hypogimna moria, omida de pasune este intalnita pe teritoriul tarii noastre in special in Transilvania. Adultii de omida de pasune prezinta un dimorfism sexual adica femelele au aripi rudimentare nefolositoare in schimb masculii au aripile foarte bine dezvoltate. Masculii sunt de culoare neagra cu perisori, cu antenele penate de culoare fumurie lungi de circa 6 mm. Antenele sunt penate de culoare fumurie si lungi de 5-6 milimetri lungime. Aripile sunt translucide de culoare griu-cenusie cu nervuri neagre. Deschizatura aripilor masoara circa 26 milimetri. In schimb femele prezinta niste aripi usor translucide cu franjuri pe margini si antene filiforme de 6 milimetri lungime. Pe ultimul segment abdominal are niste fire de par alb-galbui cu care acopera ouale. La femele deschiderea aripilor masoara circa 22 milimetri. Este un daunator monofag atacand in special terenurile acoperite de finete si pasuni, producand pagube mari productiei agricole, deoarece compromit astfel hrana animalelor domestice.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray
14534535800
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online


luni, 3 octombrie 2016

Musculita miniera a nautului

Denumita stiintific Liriomyza cicerina, este raspandita mai mult in tarile din Asia centrala care sunt cultivatoare de naut. Este intalnita foarte rar la noi in tara.  Adultii sunt cafenii deschis spre galben atingand o lungime de  3 mm. Depune oua pe boabdele de naut, la fel precum musca miniera a cerealelor; din larve rezulta pupe si apoi adultii, fiind o specie monofaga, atacand doar nautul, provocand plantei o cadere a foliolelor, iar pastaile raman nedezvoltate  si cu boabe mici.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticidespray.
14534536150
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.