joi, 29 iunie 2017

Omida hameiului


Este o specie polifaga ce se hraneste cu radacinile diverselor familii, insa produce pagube mari la cultura de hamei, cele mai afectate sunt radacinile aflate in aproprierea coletului, pe fiecare planta se afla o singura omida ce distruge intreaga planta. Urmarile atacului consta in reducerea productiei de flori. Plantele atacate incetinesc procesul de dezvoltare, avand frunzele ingalbenite, ulterior se usuca. Avand o singura generatie pe an, atacul se desfasoara in luna aprilie, odata cu iesirea larvelor din hibernare. Cea mai eficienta metoda de combatere in acest caz, este combaterea chimica cu insecticide  aplicate pe fiecare butuc in parte.
Iata cateva metode de combatere!: insecticid spray, aparat cu ultrasunete


Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online




Molia capsunului Aphelia viburniana

            
Daunele cele ai mari sunt provocate de larve, acestea consuma frunzele si florile, confectionandu-si un tunel dens format din fire matasoase, ce strang  in acelas timp limbul frunzei. De obicei o singura larva poate distruge in timpul dezvoltarii sale pana la 5 flori, iar in cazul unui atac puternic cand se gasesc cate 10 larve/mp productia de stoloni si de fructe sufera pierderi estimate intre  30%-59%. Pentru prevenirea pagubelor cauzate de acesta insecta tratamentele chimice fitosanitare se vor efectua cu 1-2 tratamente post-florale, deoarece avertizarea coincide, in general, cu coacerea soiurilor timpurii si in acest caz specialistii recomanda sa folosim pentru stropit numai produse biologice. Daca se infiinteaza culturi noi sa se foloseasca soiuri cu coacere tarzie, pentru a reduce pierderile economice. Combaterea agrofitotehnica consta in strangerea frunzelor care contin larve hibernante.

Cum putem scapa de acest daunator? Va oferim cateva solutii: Insecticid,  Insecticid spray,




Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.



miercuri, 28 iunie 2017

Viespea merelor



Specia este  monofaga, ataca doar pomii de mar, cele mai multe pagube sunt produse de larve. Viespile adulte  au  lungimea corpului de 6-7-mm. Pe partea dorsala are corpul brun-inchis si galben pe partea ventrala. Capul si antenele sunt de culoare caramiziu-rosiatic. Picioarele sunt galbene, la fel toracele, iar mezo si metanotul sunt brun-inchis la fel ca nervurile aripilor si stigmele. Acest daunator ierneaza sub forma de larva adulta complet dezvoltata, adapostita intr-un cocon, aflat sub pamant. Primavara se transforma in crisalida, iar apoi odata cu inflorirea merilor apar si adultii. Atacul se produce numai in plantatiile de mar, din cauza faptului ca frecventa zborului adultilor speciei poate varia de la un an la altul, influenteaza foarte mult gradul de parazitare a larvelor, odata cu minarea larvelor in fructe acestea raman prinse in coroana, dezvoltandu-se pana cand fructele sunt culese , tocmai de aceea urmarea atacului acestei insecte scade valoarea comerciala al fructelor. Totusi  de cele mai multe ori atacul va trece neobsevat pana la caderea fiziologica a fructelor din pom.
Iata cateva metode de combatere!: insecticid,spray, aparat cu ultrasunete







Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online



marți, 27 iunie 2017

Omida fructelor


Specia ierneaza in stadiul de pupa ascunsa in sol la 25 cm adancime. In conditiile climatice din Romania, specia are 3 generatii, adultii au o activitate nocturna. Larvele aparute se hranesc cu frunzele, florile si fructele diverselor plante timp de 2-3 saptamani, timp in care naparlesc de 5 ori. In primele varste larvele se hranesc cu epiderma si parechimul frunzelor, uneori si cu florile acestora. La larvele din ultimele varste, ataca fructele sau semintele. La fructele de leguminoase, larvele rod galerii mari in care se instaleaza diferite tipuri de ciuperci, producand putrezirea lor. Ca masuri de combatere sunt recomandate tratamentele cu insecticide profesionale.
Cum putem combate de acest daunator? Va oferim cateva solutii: Insecticid,   spray.


Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.






luni, 26 iunie 2017

Musca cepei


Datorita conditiilor climatice din Romania, specia are cel mult 2 generatii pe an, insa in anii cu toamne lungi si calduroase se poate dezvolta si a treia generatie. Pragul economic de daunare este de obicei peste 15%, atacul se manifesta diferit in functie de generatia fiecarei larve. Specia este un daunator polifag, atacand usturoiul, prazul, dar cele mai mari pagube le produce asupra  culturilor de  ceapa. Prin controlarea periodica a culturilor , plantele atacate vor fi scoase si distruse sau vor fi ingropate in pamant pentru a impiedica raspandirea larvelor pe intreaga recolta. De asemenea tratamente chimice se vor executa in culturi in timpul pontei sau la aparitia larvelor, la aparitia adultilor si se vor repeta la 10-12 zile distanta unul de celalalt.

Cum putem combate acesti daunatori!?  Iata cateva solutii: spray, insecticide.


Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online





joi, 22 iunie 2017

Musca cecid


Larvele acestei insecte prezinta un caracter fotocinetic, adica sunt atrase de lumina, aparute pedogenetic, larvele se hranesc sugand continutul miceliul sau al lamelelor basidiale ale ciupercilor. Atacul principal este cauzat la 9-12 saptamani de la insamantarea micelului de catre larve, acestea pot ajunge la 30 de mii de indivizii la 10 kilograme de substrat, adica productia de ciuperci va fi redusa cu 20%. Metodele de combatere acestora sunt extrem de variate, de la combaterea chimica cu insecticide, la masuri agrofitotehnice, sau a metodelor de combatere integral cum ar fi igenizarea spatiilor de cultura, monitorizarea daunatorilor .L atacuri puternice se vor aplica tratamente cu insecticide, respectandu-se dozajul momentul si conditiile de aplicare, intervalul dintre ultimul tratament si momentul recoltarii.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray



Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online




miercuri, 21 iunie 2017

Musca usturoiului


Este o insecta oligofaga, atacand ceapa usturoiul si prazul. La inceput larvele ataca coletul, rozand frunza din mijloc, dupa care patrund in bulbi unde formeaza galerii. Plantele atacate au frunza centrala ingalbenita si rasucita in spirala, stagneaza in dezvoltare se uscuca si mor. Bulbii atacati raman mici si in final putrezesc. Cele mai mari pagube se inregistreaza datorita larvelor care se instaleaza in regiunea coletului, ele rod frunza in mijloc, sub forma de dungi neregulate, dupa care sapa galerii descendente in tulpini si bulbi, intr-o planta se poate instala o singura larva. La atacuri puternice plantele se ingalbenesc si pier sau dau productii scazute, cu pierderi de pana 50%, cele mai mari pagube raman totusi la culturile de usturoi plantat in toamna. De aceea este bine sa se planteze usturoiul de toamna, in terenuri bine fertilizate, pentru a obtine plante rezistente la atac, totusi in cazul de invazii masive se vor recomanda sa se faca 2 tratatente chimice la un interval de 8-12 zile intre ele, numai la aparitia adultiilor hibernanti.
Iata cateva metode de combatere!: insecticid spray, aparat cu ultrasunete.


Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online




Musca verzei


In tara noastra se intalneste in toate zonele cultivatoare de legume. Specia prezinta dimorfism sexual, datorita diferentei de culoare intre masculii si female, acestea au corpul deschis la culoare. Plantele atacate stagneaza in dezvoltare, raman pipernicite si treptat se usuca. Larvele acestei muste sunt cunoscute ca vectori, ai bacteriei Bacillus carotovorus, care produce putrezirea radacinilor de varza. In zonele unde atacul mustei este extrem de puternic la transplantarea radacinilor se vor fac sortari ale materialului sanatos de cel bolnav. Radacinile bolnave se vor distruge prin ardere. Cele mai bune metode de combatere raman cele chimice care se vor executa la nivelul solului si pe partile aeriene ale plantelor.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva solutii: insecticid, aparat cu ultrasunete


Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.


luni, 19 iunie 2017

Viespea neagra a prunelor


Acesta insecta devine activa inca din stadiul de ou in asa fel incat dupa caderea petalelor se pot observa niste pe puncte negre care reprezinta gaurile in care  larvele de viespe au ajuns in interiorul fructului. Apoi larvele ajunse  in fruct mananca atat samburele cat si pulpa din centrul lui si construndu-si  galeria de iesire. In Romania este raspandita in toate zonele unde se cultiva pruni, cauzand  pierderi mari in livezile nentretinute, fiind considerat ce daunator al prunului. Aceasta specie nu este foarte profilactica, dand nastere unei singure generatii pe an. Specialistii recomanda saparea in jurul pomilor pentru a soate coconi in care se afla rezerva biologica adaunatorului, acest lucru se va executa primavara devreme, insa cele mai bune tratamente sunt cele chimice care se vor efectua la avertizarile specialisstilor, cand larvele isi fac aparitia, adica cand vor cadea circa 70%. 
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray.



Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online


Musca suedeza



Datorita conditiilor climatice specia da nastere la cel putin 2 generatii pe an, hiberneaza in stare de pupa sau de larva pana la sfarsitul lui aprilie. Daunele difera in functie de gerneratie si de faza de dezvoltare a plantelor. In cazul plantelor cu 2-4 frunze, frunza centrala se ingalbeneste si se usuca. In cazul plantelor carora este atacata tulpina, se observa o stagnare in crestere si o infratire exagerata. La plantele care se gasesc in faza de 1-2 frunze, din cauza atacului, la baza mugurelui terminal, frunza centrala se ingalbeneste. Insecta produce pierderi mari de recolta mai ales in forma de larva, atacul fiind obsevabil prin uscarea si ingalbenirea spiciilor de ovaz.
Cum putem combate acest  daunator!? Iata cateva metode de combatere: insecticid capcane.


Antiinsecte.ro  este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online




joi, 15 iunie 2017

Musca cepei


Combaterea acestei insecte in regiunile cu invazii mari se recomanda tratarea semintelor de ceapa sau a arpagicului inainte de plantare sau insamantare in doze de 80-100 grame la un kilogram de seminte, tratamente chimice in culturi in timpul pontei sau la aparitia larvelor. Plantarea timpurie a cepei sa se faca in terenurile bine pregatite, asigurandu-se in acest fel o dezvoltare mai viguroasa a plantelor. In alte  regiuni specialistii recomanda folosirea de capcane pentru a atrage insectele, inainte de a fi depuse pontele, dupa care se vor distruge prin ardere. De asemenea controlarea periodica a culturilor, este necesara, deoarece plantele atacate vor fi scoase si distruse sau vor fi ingropate in pamant pentru a impiedica raspandirea larvelor pe intreaga recolta.
Cum putem combate acesti daunatori!?  Iata cateva solutii: spray, insecticide
.

Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online


miercuri, 14 iunie 2017

Cotarul verde


Insecta are o singura generatie pe an si ierneaza sub forma de ou pe ramurile pomilor. Adultii apar obisnuit in octombrie sau in noembrie, adica dupa caderea brumei, pe vreme rece si umeda. Ei sunt activi in noptile senine si cu bruma. Dupa imperechere femela depune ouale izolat sau pe grupe de bucati de 2-3 in locul de bifurcare a ramurilor, la baza muguriilor, sau in crapaturile scoartei, lipite cu un lichid vascos, care se intareste la contactul cu aerul. Prolificitatea este in medie de 250-300 oua. Ecloziunea are loc in primavara, esantionat, din martie pana in aprilie. Omizile aparute rod mai intai mugurii florali si foliari, apoi ataca frunzele si fructele tinere in special la mar si cires. Dezvoltarea larvelor dureaza pana in a 2 jumatate a lui mai, trecand prin 5 stadii de dezvoltare. Odata dezvoltate acestea parasec coroana pomilor si patrund in sol la adancimi de 15 mm pt impupare, aici se vor impupa si vor ramane pana in toamna.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray




Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online





marți, 13 iunie 2017

Alibinita rapitei


Specia are 4 generatii pe an, asadar poate provoca pagube inseminate culturilor de crucifere, in special celor de rapita, pagubele depasesc anual 80% din productiile agricole, daunatoare sunt in special omizile. Specialistii ne recomanda ca masuri de prevenire araturile adanci de toamna, in lunile august septembrie. Se va respecta igiena culturala a terenului. Pentru a preveni atacul este bine sa evitam monocultura si sa practicam rotatia culturilor de rapita cu alte plante mai putin atacate de insecta. Tratamentele chimice se vor aplica in concentratii de 0,45 -0,45 litri pe hectar pentru combaterea omizilor aflate in primele varste.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray


 Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online






luni, 12 iunie 2017

Musca bulbilor


Ataca bulbii de crin, narcise, diverse plante ornamentale, dar numai pe cei cu loviri mecanice, atacati de diferite bolii, pe bulbi sanatosi larvele nu pot supravietui. Larvele patrund in bulbi bolnavi, le consuma continutul, si acestia isi pierd capacitatea de a forma parti aeriene. Mustele adulte sunt negre, corpul lung, pana la 7-8 mm, pot depune pana la 140 de oua pe bulbi, in grupe mici. Combaterea chimica a larvelor este extreme de dificila, din cauza faptului ca acestea sunt acoperite de un strat ceros, facandu-le rezistente la insecticide. Se vor executa stropiri chimice pentru a combate adultii in concentratii de 0,05%-0.075%.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray


 Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online







vineri, 9 iunie 2017

Gargarita frunzelor de porumb 3

                                
Aprecierea daunelor produse de aceasta insecta, trebuie facuta si dupa intensitatea atacului plantelor care supravietuiesc, cand frunzele ajung in faza de 4-5 frunze, insecta  atatca aparatul foliar al numeroaselor  plante, larvele nu se gasesc in aceasta situatie, datorita faptului ca multe din ele se afla in ultima perioada de nutritie, cultura porumbului poate oferi o masa de radacini relative fragede, la adancimea la care ele coboara. S-a estimate ca pe plantele de porumb adultii au cel mai ridicat consum de masa verde in 24 ore si cea mai mare prolificitate, din aceasta cauza in monoculturile de porumb in 2-3 ani, se poate ajunge la  densitati mari ce depasesc 40 de exemplare pe metru patrat. Tocmai de aceea in culturile de porumb se va evita monocultura, prin rotatia culturilor, prin porumb- mazare –grau , adica intre doua culturi  sa se planteze un soi care nu este preferat de aceasta insecta iar mazarea se incadreaza in aceasta categorie  astfel putem reduce costul tratamentelor cu insecticide.
Iata cateva metode de combatere!: insecticid, spray, aparat cu ultrasunete


Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.





joi, 8 iunie 2017

Gargarita capsulelor de mac


Specia ierneaza ca adult hibernant in sol si prezinta o singura generatie pe an. Gandacii parasesc locurile de hibernare in mai cand temeperatura depasete 15 grade, fenologic cand macul prezinta 4 frunze, aparitia in masa are loc in faza de imbobocire a macului. Acestia sunt foarte activi cand perioada este insorita si calda, in schimb in perioada cand vremea este rece si ploioasa stau ascunsi la baza frunzelor sau bobocilor, sau chiar in sol. Insecta produce pagube de pana la 50% din productie in perioadele favorabile inmultirii. Specialistii recomanda  asolementul si rotatia culturilor, araturi adanci, efectuate imediat dupa recoltarea macului, pentru distrugerea casutelor pupale, cultivarea de soiuri tardive si colorate, care sunt mai rezistente, adunarea capsulelor  atacate, la 8-10 zile de la inflorire si arderea lor. Tratamentele cu insecticide se aplica la imbobocire si inflorire.
Cum putem combate de acest daunator? Va oferim cateva solutii: Insecticid,   spray.


Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.




miercuri, 7 iunie 2017

Viespea semintelor de trifoi


Specia ierneaza in stadiul de larva in interiorul semintelor, primavara avand loc transformarea in pupa. Adultii apar in ultima decada a lunii mai sau in prima decada a lunii iunie, prezentandu-se o culoare a corpului de  neagru. In conditiile de la noi din tara specia are cel mult 3 generatii pe an. Larvele acestei viespi, ataca semintele diferitelor specii de trifoi atat din cel cultivat cat si din cel spontan. Intr-o samanta se dezolta o singura larva, care consuma tot continutul bobului. In anii cu veri secetoase o parte din larve intra in diapauza estivala pentru cel putin 2 ani. In anii cu invazii mari pagubele produse ating si 15% din productie. Specialistii recomanda folosirea de seminte sanatoase, iar cosirea timpurie a trifoiului poate impiedica dezvoltarea primei generatii. De asemenea tratamentele chimice se vor aplica cu 5 zile inainte de inflorire sau la maturitatea semintelor.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray.



Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online