miercuri, 31 august 2016

Molia miniera a frunzelor

Denumita stiintific Tuta Absoluta , isi are originile  din America de Sud, ulterior s-a raspandit si in Europa, Asia, chiar si in Africa. Este un daunator polifag atacand o mare parte plantele leguminoase, insa prefera culturile de rosii. Acest tip de molie este foarte prolifica ajungand la 12 generatii pe an, in functie de conditiile climatice, trecerea de la ou la adult  dureaza  38 de zile. Femelele depun circa 50 de oua pe partea inferioara a frunzei. Pe durata intregii lor vieti o singura femela poate  depune aproximativ 260 oua foarte mici de culoare crem.Acest  daunator polifag provoaca cele mai multe pagube, in forma de larva, consumand mezofilul dintre epidermele frunzei,care dupa hranire isi lasa excrementele. Pe langa toate acestea, specia favorizeaza aparitia putregaiurilor pe fruct.
Cum putem combate acesti daunatori!? Iata cateva modalitati de combatere: capcane , aparate cu ultraviolete.
1453363418.jpg
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

marți, 30 august 2016

Lacusta marocana

Este un daunator des intalnit in sudul Europei, la noi in tara este des intalnita in campia de vest sau sud. In coditiile climatice de la noi specia are o singura generatie pe an, iernand in stadiu de ou depus pe sol. Femelele depun ouale in ouateci a cate 35 de oua prinse de aceasta cu ajutorul unei subtante lipicioase secretate in timpul ouatului. In medie o femela poate depune un total de 160 de oua. Larvele isi vor face aparitia in primavara  urmatoare in luna aprilie, fiecare larva iesind una dupa alta timp de 26 de zile. Adultii vor aparea abia in iulie, care peste 25 de zile ating maturitatea sexuala. Este un daunator fitofag, atacand plante precum este tutunul, sfecla dar si cereale, graul, porumbul.
Cum putem combate acesti daunatori!? Iata cateva modalitati de combatere: insecticide, spray-uri.
14534535800.jpg
Antiinsecte ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online




joi, 25 august 2016

Viespea neagra a prunelor

Viespea neagra a prunelor este foarte raspandita in  Europa, mai ales in zonele cu climat continental. In Romania este raspandita in toate zonele unde se cultiva pruni, cauzand pierderi mari in livezile neintretinute, fiind considerat  daunator al prunului. Aceasta specie nu este foarte profilactica , dand nastere unei singure generatii pe an. Femelele de viespe depun ouale de culoare alba translucida care ulterior capata o culoare ruginiu-roscate. Acest daunator  devine activ inca din stadiul de ou in asa fel incat dupa caderea petalelor se pot observa niste  puncte negre care reprezinta gaurile in care  larvele de viespe au ajuns in interiorul fructului. Apoi larvele ajunse  in fruct mananca atat  samburele  cat si pulpa din centrul lui si construindu-si  galeria de iesire. Femela de viespe poate depune pana la 50 de oua, cate unul pe fiecare floare. Viespea prunelor se considera unul dintre cei mai primejdiosi daunatori ai pomilor de prun. Este un daunator exlusiv pentru  prunul cultivat, de exemplu pentru soiul Vinete Romanesti.                                             
Cum ne putem proteja prunii de acest daunator!?  Iata cateva metode de combatere: capcane, spay, insecticide.
14534533630
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

miercuri, 24 august 2016

Musculita alba

Este un daunator ce  ataca foarte multe plante, fie ca sunt  de apartament sau din gradina. Deoarece  nu poate supravietui la temperaturi scazute, specia se dezvolta bine in spatii protejate.  Musculita alba isi are originile din zonele tropicale ale Americii, ulterior s-a  raspandit pe celelalte continentele, inclusiv in zonele din nordul Europei si Canada. Este o specie foarte prolifica, femelele depunand  aproxumativ  400 de oua pe partea inferioara a plantei gazda. Aceste oua se depun  fie razlet, fie in grup circular. Femelele ataseaza ouale la un tub mic, adancit in suprafata frunzei, acesta asigura  umiditatea necesara, care ajuta la dezvoltarea oualor; ciclul  evolutiei de la ou adult depinzand in special de  temperatură  de minim 20 grade durand  circa 42 de zile, iar la temperatura de 27 C de numai 18 zile. Specia poate avea pana la 10 generatii.           Este  daunator, slabeste sistemul imunitar al plantei. Specia extrage seva plantelor  atat in stadiu de nimfa, cat si adulti. Din aceasta cauza  pe frunze apar niste pete galbene si lucioase , care marcheaza locul unde s-au hranit musculitele. Doar in  cazul unei invazii masive, plantele afectate incetinesc procesul de crestere si incep sa se ofileasca.
Cum putem combate acest daunator!? Iata cateva modalitati de combatere:insecticid,spray
14534535800
Antiinsecte. ro. este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor cae usor sa cumpere online



marți, 23 august 2016

Musca de canalizare

Aceasta specie  se gaseste in case si apartamente, mai ales in aproprierea tevilor de canalizare, mustele adulte pot fi observate foarte bine pe pereti bailor, bucatariilor sau subsolurilor pe care lasa excremente. Aceasta specie este activa atat ziua cat si noaptea.
Musca de canalizare nu musca si nu transmite boli umane. Femelele  depun ouale in aproprierea materiilor organice aflate in proces de descompunere, iar transformarea din oua in larve si apoi in adulti dureaza circa doua saptamani depinzand de conditiile favorabile, de exemplu umiditate.
Desi nu sunt daunatoare pentru om, materiale sau plante, totusi sunt extreme de deranjante pentu oameni datorita zumzaitului lor si pentu curatenia casei, acestea depunandu-si excrementele pe pereti.

Cum puteti scapa de acesti musafiri nepoftiti!? Iata cateva solutii practice!:insecticide, capcane, aparatecu ultrasunete









Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

sâmbătă, 20 august 2016

Urechelnitele

Fac parte din ordinul Dermaptera, sunt  raspandite pe tot globul, cele mai multe specii se gasesc la  tropice si subtropice , in total existand 1800 de speci si 12 famili.
Aceste insecte sunt  hemimetabolice adica au metamorfoze incomplete, naparlind de mai multe ori pana ajung la stadiul de adult cu o durata de viata 1 an. Procesul de imperechere incepe toamna masculul si femela raman impreuna toamna si iarna, oule eclozeaza in cel mult 7 zile, de la depunere. Majoritatea  specilor de urechelnite  sunt nocturne. Din cauza ca unele specii se hranesc cu o varietate de insecte si plante, pot fi percepute a fi daunatoare pentru unele culturi agricole. 
Cum puteti combate acesti agenti suparatori?
14534534120
Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

luni, 15 august 2016

Plosnita de pat

Este originara din  Asia si s-a raspandit pe intreaga planeta datorita oamenilor. In Europa centrala si de est apare numai in casele oamenilor si in cotetele pasarilor domestice.
Este un agent separator, fiind totodata daunatoare pentru igiena si parazit. Ele actioneaza noaptea moment in care se hranesc cu sangele acestora. Astfel pot provoca personelor sensibile urticarii si o senzatie de mancarime in acele zone, toate acestea pot duce la infectii. Plosnita poate trasmite virusul Hepatitei B.
Cum putem scape de ea? Va prezentam urmatoarele metode:
Solutie impotriva insectelor taratoare si zburatoare, insecticid universal anti insecte













Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 12 august 2016

Musca drosofila

                                         

Specie sinantropa, din familia mustelor drosofile, ce se gasesc in apropierea asezarilor omenesti sau chiar in casele oamenilor, se hranesc cu produse alimentare cum ar fi alimentele in proces de fermentare .
Intra in categoria agentilor suparatori si a celor daunatori de provizii .
Mustele adulte sunt purtatoare de microorganisme care stimuleaza procesul de putrefactie si pot fi foarte deranjante datorita zborului dezordonat in preajma alimentelor.
Cum putem alunga acesti daunatori? Iata cateva solutii pentru combaterea
mustelor:

- Aparat impotriva mustelor cu ultrasunete













-Spray-uri pentru combaterea mustelor

Insecticide pentru combaterea mustelor


Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in
comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.






miercuri, 10 august 2016

Capusa Ixodex ricinus-imultirea speciei!



                                         Capusa Ixodex ricinus-imultirea speciei!
Stiati ca!?
Dupa o perioada de hranire intensa femelele depun circa 1000-3000 de oua in pamant. In primele stadii larvele ies din ou, avand doar 3 perechi de picioare; abia in stadiile tarzii de nimfa au precum capusele adulte, patru perechi de picioare. Durata de evolutie de la stadiul de ou la cel de capusa depinde de temperatura si poate dura intre 1 si 3 ani. In fiecare stadiu de evolutie capusa se hraneste numai o data cu sangele unei gazde.
Cum putem scapa de capuse ? Va prezentam cateva modalitati:  spray impotriva capuselor, penseta anti-capusa

Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.