joi, 21 septembrie 2017

Molia frunzelor de mar

Crisalida este de culoare castanie-deschis si se afla intr-un cocon compact, fusiform, de lungime pana la 20 mm. Are o singura generatie pe an. Ierneaza in stadiu de larve de varsta 1, sub un scut format
dintr-o secretie, intărita in contat cu aerul. Primavara in luna aprilie, dupa o naparlire, larvele
fac cateva orificii in peretele scutului care le-a protejat si parasesc locul de iernare. Iesirea
de sub scut are loc la temperaturi de peste 14ºC. La inceput se hranesc cu mugurii inca nedeschisi. Frunzele atacate se brunifica, criteriu dupa care se poate estima intensitatea atacului. Dupa 15-20 zile, larvele parasesc minele si se grupeaza mai ales spre varful lastarilor unde formeaza cuiburi specifice, infasurand frunzele cu o tesatura matasoasa. In aceasta perioada distrug frunzele in intregime, ramanand neatacate numai petiolul si nervurile mai groase. Pe la mijlocul lunii iunie, larvele ajung la maturitate, nu se mai hranesc si se grupeaza pe dosul frunzelor, una langa alta. In aceasta perioada isi confectioneaza coconi albi, matasosi, strans uniti intre ei, in interiorul lor transformandu-se in crisalide.

Cum putem scapa de acest daunator? Va oferim cateva solutii: Insecticid,  Insecticid spray,



Antiinsecte.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu